Ce ar trebui să discuți cu furnizorul de servicii despre cabina foto

august 4, 2023 Admin Fara Categorie

Te-ai hotărât să ai o cabina foto la evenimentul tău, pentru ca invitații să aibă posibilitatea de a avea amintiri sub formă de fotografii. Foarte bine, ai făcut o alegere bună!

Studiind mai multe oferte, accesand site-urile și paginile furnizorilor, probabil ai ales deja cu cine vrei să colaborezi. Este momentul să-ți spunem ce trebuie să discuți cu furnizorul ales, pentru a ști de la bun început detaliile necesare ca să ai un eveniment reușit. În principiu toți furnizorii oferă cam aceleași servicii, dar micile detalii pot face diferența.

blankÎn primul rînd ar trebui să cunoști ce fel de aparatură folosește: aparat foto, imprimantă, kit-ul de lumini. În mod normal aparatul foto este unul de tip DSLR compatibil cu soft-ul pe care îl folosește pentru realizarea fotografiilor și aici nu ar trebui să fie probleme, deoarece sunt aparate de bună calitate. În schimb când vorbim de imprimanta foto încep să apară diferențele. Un furnizor care dorește să ofere fotografii de calitate va folosi o imprimantă termică cu sublimare, care are un cost mai ridicat dar fotografiile printate cu aceasta au culori care rezistă în timp. Dacă se folosește o imprimantă cu jet de cerneală, indiferent de brand, cu timpul culorile se vor șterge și calitatea fotografiilor va avea de suferit.

Pentru a face o fotografie reușită ai nevoie de lumină corespunzătoare și aceasta va fi asigurată de un blitz de studio. Cât de performant ar fi acesta, fără setările făcute corect nu se va reuși un rezultat foarte bun. Desigur mulți folosesc varianta de a pune pe automat camera foto și o lasă să-și facă treaba. Se va obține un  rezultat mulțumitor, dar calitatea se va obține dacă furnizorul va face setările manual în funcție de condițiile existente în locul unde a fost instalată cabina foto. Dacă este în aer liber influențele vor fi din partea luminii solare, umbrele copacilor sau clădirilor din jur iar dacă este în interior de luminile ambientale din sala de evenimente. Fără probe înainte de începerea evenimentului nu se va obține niciodată fotografii reușite, de aceea noi instalăm cabina foto din timp și facem reglajele necesare până când suntem mulțumiți de rezultat, uneori printând câteva zeci de fotografii de probă.

blankPentru fotografii frumoase ai nevoie și de un fundal foto adecvat. Este elementul care poate da culoare fotografiilor, alături de grafica pozei, despre care vom vorbi separat într-un viitor episod. Un fundal pus pe un suport de aluminiu, perfect intins, fără cute, este de preferat unui material așezat pe o bară de metal prinsă între două trepiede metalice. Poate ar fi de evitat materialul din paiete, ale căror reflexii nu dau bine în poză uneori, mai ales dacă lumina nu este corespunzătoare, dar gusturile nu se discută, asa că fiecare alege ce-i place. La noi este mai greu de luat decizia de către client, având în vedere faptul că avem 26 de fundaluri foto!

Data viitoare vom prezenta ce trebuie să știi despre locația aleasă și instalarea cabinei foto, pentru a avea un eveniment reușit. Pe curând!

blank
Admin

Leave your comment