O atracție irezistibilă – fotografiile cu fundal verde

februarie 21, 2018 Admin Fara Categorie

blank

Conform Wikipedia, Chroma key este o tehnică de suprapunere a imaginilor în care culoarea uneia sau o porțiune cromatică din ea este îndepărtată, pentru a replica, de exemplu, ilustrațiile unor benzi desenate originale.

Potrivit aceluiași site, este utilizată în mod obișnuit pentru emisiunile meteorologice, în care un prezentator de știri este de obicei văzut în fața unei mari hărți, în timpul emisiunilor de televiziune live, deși în realitate este un fond mare albastru sau verde. Se folosesc în general aceste două culori, albastru sau verde, deoarece sunt cele mai diferite față de culoarea pielii umane. Atunci când se utilizează un fundal albastru, se adaugă hărți meteorologice diferite pe părțile imaginii în care culoarea este albastră. Dacă prezentatorul de știri poartă haine albastre, hainele sale vor fi, de asemenea, înlocuite cu videoclipul de fundal. Chroma keying este, de asemenea, obișnuită în industria de divertisment pentru efecte vizuale în filme și jocuri video.blank

Însă tehnica este utilizată și în activitățile fotografice, iar noi cei de la #cabinawtf am folosit-o cu succes la câteva evenimente. Pentru prima dată am utilizat fundalul verde la un miting aerian, la care am fost prezenți cu cabina foto, și am văzut bucuria din ochii copiilor care primeau în mâinile lor micuțe  o fotografie în care ei erau poziționați la manșa unui avion. Vizitatorii standului nostru au fost încântați să primească fotografii magnetice în care ei erau împreună cu cei dragi lângă diferite tipuri de avioane.

blankTehnica respectivă poate fi folosită cu succes la nunțile tematice și la evenimente private. Ne-am convins de aceasta în momentul în care o pereche de miri, care aveau ca temă la nunta lor ,,calatoriile”, ne-au solicitat folosirea fundului verde și utilizarea unor imagini cu simboluri reprezentative din diferite orașe. Bucuria invitaților la evenimentul respectiv a fost imensă, pentru că majoritatea dintre ei nu au vizitat orașele dar acum aveau ocazia să facă o fotografie din care să rezulte, chiar dacă virtual, că au fost acolo.

Un eveniment tematic, festivalul medieval, ne-a dat posibilitatea nouă să utilizăm chroma key iar vizitatorilor să se fotografieze în rol de luptători medievali, prinți și domnițe, sau lângă unele castele de o frumusețe incontestabilă. Pentru puțin timp au intrat în pielea unor personaje, s-au simțit ca actorii din filme pe platourile de filmare, și au fost încântați de experiența trăită.blank

blank
Admin

Leave your comment