Ce este un photo booth?

Photo booth este elementul surpriză din evenimentul tău. Este sursa de inspirație pentru cele mai haioase și mai amuzante fotografii. Este cheia cu ajutorul căreia descrețești chiar și cele mai încruntate priviri. Photo booth este de fapt o cabină foto, închisă sau deschisă, în care invitații realizează diferite fotografii folosindu-se de recuzite comice sau idei trăsnite. De-a lungul anilor conceptul de photo booth  a devenit tot mai popular în rândul organizatorilor de evenimente. Fie că este vorba de un eveniment corporate, nuntă sau botez, photo booth-urile au început să își pună amprenta tot mai des.

Conceptul din spatele unei cabine de tip photo booth este acela de a capta cele mai amuzante momente din cadrul unui eveniment și de a le transforma în fotografii digitale. Ulterior, acestea sunt printate și oferite cadou invitaților. De cele mai multe ori tehnologia unui photo booth nu necesită foarte mult intervenția umană. Fiind un proces automatizat, poți sta liniștit că totul va decurge perfect la evenimentul tău și că invitații se vor bucura din plin de toate avantajele oferite.

De când există cabinele photo booth?

Poate îți vine greu să crezi, dar conceptul de cabină photo booth a apărut pentru prima dată în anul 1889, la un târg de invenții organizat în Paris. Deși prima apariție fusese în anul 1889, abia în 1920 cel mai cunoscut model modern de photo booth a apărut în New York cu o capacitate de developare de până la 8 fotografii, în aproximativ 8 minute. La fel ca și astăzi, încă de pe atunci cabinele de tip photo booth erau utilizate pentru realizarea unor portrete de familie sau fotografii individuale, echivalentele cunoscutelor selfie-uri de astăzi.

Odată cu trecerea anilor, conceptul de photo booth a ajuns să fie tot mai popular. Tehnologia a avansat, iar ideile de utilizare a acestora au venit tot mai repede. Astfel, s-a ajuns ca în prezent cabinele photo booth să fie utilizate la evenimente de tip corporate, nunți, botezuri, majorate sau orice alte tipuri de petreceri.

Photo booth: cele mai populare tipuri disponibile

Răspunsul este simplu: câte vrei. Depinde de ceea ce cauți pentru evenimentul tău. În general furnizorii de photo booth le oferă clienților variante diverse care să corespundă cu nevoile și cerințele lor. Un element major, care poate face diferența între cabinele de tip photo booth, este dat de construcția acestora: pot fi închise sau deschise. În general clienții preferă cabinele foto deschise, deoarece acestea nu limitează numărul de persoane ce pot fi încadrate într-o fotografie. Și cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Printre cele mai comune elemente ce pot face diferența între cabinele de tip photo booth se numără: recuzita sau accesoriile pentru invitați, grafica fotografiilor, numărul de fotografii disponibile sau printabile pentru fiecare invitat, materialele pe care sunt imprimate fotografiile (hârtie, magnet) sau dimensiunea acestora, stilul și încadrarea fotografiilor de pe amintirea finală. Indiferent de tematica evenimentului tău, cel mai adesea furnizorii de photo booth răspund pozitiv oricaror solicitări.

Photo booth: Cum găsesc cabina potrivită pentru evenimentul meu?

Înainte de a da startul căutărilor pentru photo booth-ul potrivit, trebuie să iei în calcul anumite aspecte:

 1. Ai nevoie de calitate, așa că aparatele utilizate pentru realizarea fotografiilor trebuie să fie profesioniste. Acestea trebuie să realizeze fotografii indiferent de condițiile de lumină în care cabina va fi instalată. Din păcate, de prea puține ori poți controla lumina de care vei avea parte la locația evenimentului tău. De asemenea, dacă evenimentul se va desfășura seara, este bine sa te asiguri că fotografiile vor ieși la fel de frumoase și la lumina artificială sau în condiții de lumină scăzută.
 2. Ai nevoie de o ofertă de preț pliată după nevoile și cerințele tale. Analizează și discută cu furnizorul, pentru a te asigura că prețul reflectă și calitatea serviciilor oferite de acesta. Trebuie să ai în minte că nu întotdeauna prețul cel mai mare reflectă și cele mai bune servicii.
 3. Trebuie să știi de la bun început care va fi numărul de fotografii disponibile pentru fiecare invitat în parte. Trebuie să te asiguri că fiecare dintre aceștia va pleca acasă cu câte o amintire printată. Solicită informații despre numărul de fotografii pe care fiecare invitat îl poate realiza în cabina photo booth.
 4. Recuzita și grafica fotografiilor sunt printre cele mai importante elemente ale unei cabine photo booth. Acestea sunt de fapt elementele distractive și cele care influențează numărul de zâmbete de pe chipurile invitaților tăi. Dacă ai un eveniment cu o tematică anume, solicită furnizorului ca toată recuzita și grafica fotografiilor să se potrivească.

Care este dimensiunea fotografiilor realizate cu o cabina photo booth?

Exista mai multe dimensiuni și modele de fotografii printate: de la 5×15 cm, 10×15 cm 15×15 cm și până la 20×15 cm. Important este să-ți dai seama care ți se potrivește sau care ți-ar plăcea cel mai mult. Cu cât fotografia finală va fi mai mare, cu atât vei putea adauga mai multe momente memorabile pe aceasta. Este de reținut că și calitatea pozelor este un aspect de luat în calcul. Modalitatea de imprimare și hârtia utilizată vor garanta rezistența acestora. Ai în minte și rezistenta la apă sau la alte tipuri de lichide. Nu îți dorești ca dintr-un banal accident tu sau invitații tăi să pierdeți fotografii memorabile.

Photo booth: Cât costă și cum știu că am facut alegerea corectă?

Prețurile variază de la o cabină la alta, de la furnizor la furnizor. În general, depinde foarte mult de pachetul ales și de durata de timp în care cabina photo booth va fi amplasată la evenimentul tău. Daca-ti dorești să ai la dispoziție un interval mai mare de timp în care să te distrezi alături de invitații tăi, atunci și prețul va fi puțin mai mare. Analizează ofertele de preț, durata de timp, numărul de fotografii disponibile și câte vor fi printate, după care alege pachetul specific nevoilor tale. Poți discuta și cu furnizorul despre asta, cu siguranță experiența lui își va spune cuvântul și te va sfătui în direcția potrivită.

Care este recuzita unei cabine photo booth?

În ceea ce privește recuzita, fundalurile, props-urile sau elementele de decor nu putem să vă oferim un număr exact. Depinde de fiecare photo booth în parte. Există o varietate foarte mare de elemente haioase care vin la pachet cu serviciile unei cabine photo booth. De la pălării, ochelari gigantici, peruci, props-uri cu mesaje amuzante, urechi de Mickey Mouse, nas roșu precum cel al unui clovn sau mustață haioasă, există nenumarate accesorii, astfel incat să fie pe placul oricărui invitat. Acordă atenție la colecția de elemente haioase disponibile la furnizorul cu care discuți. Acesta poate oricând să îți pună la dispoziție și altele care să se potrivească și cu tematica evenimentului tău.

Photo booth la nuntă și botez

Fie că e vorba de nunta voastră sau de botezul noului membru al familiei, distracția trebuie să fie pe măsură. Alături de invitații tăi trebuie să trăiești cele mai frumoase momente. Tocmai de aceea îți sugerăm să apelezi la varianta închirierii unei cabine photo booth. Cu siguranță nu vei da greș și vă veți distra cu toții așa cum de mult nu ați mai făcut-o. Cabina photo booth iți oferă pe loc cele mai frumoase amintiri. Toate fotografiile sunt imprimate pe hârtie de înaltă calitate și oferite cadou tuturor invitaților.

Fundaluri colorate sau cu o tematică anume, recuzita haioasă și alte elemente comice, toate vor ridica nivelul de distracție al invitaților tăi. Cabina photo booth a devenit în ultima perioadă ultimul trend în materie de organizare a nunților sau botezurilor perfecte. Așa cum este important să alegi meniul, formația, DJ-ul sau restaurantul, la fel de importantă este și prezența unei cabine photo booth. Aceasta ocupă un spațiu mic, astfel că nu trebuie să îți faci griji pentru locul în care va fi amplasată. Trebuie doar să te asiguri că invitații tăi o vor zări cu usurintă!

De ce sunt cabinele photo booth atât de populare

Sunt câteva motive pentru care cabinele photo booth au devenit atât de cunoscute în ultima perioadă. Iată cateva dintre ele:

 • Sunt elemente prezente în cadrul unui eveniment ce determină invitații să exclame: „WOW, ce tare a fost!”
 • Este potrivită tuturor invitaților, indiferent de vârstă. Cu ajutorul unei cabine photo booth toată lumea, de la mic la mare, va lua parte la distracție.
 • În funcție de tematica evenimentului tău, poți realiza un spațiu atractiv care va spune o adevărată poveste.
 • Ai un număr nelimitat de fotografii ce pot fi printate și oferite cadou invitaților.
 • Fotografiile realizate în cabina photo booth sunt chiar mai apreciate de către invitați față de pozele clasice realizate de fotografii profesioniști.
 • Ai la dispoziție grafica personalizată, recuzita haioasă ce poate fi aleasă și în funcție de tematica evenimentului tău, precum și props-uri cu mesaje memorabile, potrivite pentru orice vârstă.

Procesul de rezervare a cabinei photo booth

 1. Consultanța de specialitate: În procesul de rezervare a cabinei photo booth ne asigurăm că înțelegem cu exactitate dorințele și nevoile clientului nostru. Prima discuție constă într-un proces de cunoaștere și de descoperire a tipului de eveniment ce se dorește a fi organizat. Ne asigurăm că avem toate detaliile necesare, pentru a oferi cele mai bune servicii de închiriere a cabinei photo booth.
 2. Sugestii: Pasul doi constă în oferirea unor sugestii de fundaluri și recuzită potrivite pentru evenimentul tău. În cazul în care acesta are o tematică anume, ne vom asigura că recuzita pusă la dispoziție corespunde cu tematica. Vom discuta împreună fiecare concept sau idee pe care o avem, ținând în permanență cont de feedback-ul tău. De asemenea, vom găsi împreună pachetul și oferta de preț potrivită pentru evenimentul tău.
 3. Confirmare prezență cabina photo booth: Odată ce toate detaliile au fost stabilite și aprobate de către tine, ne vom face prezența la eveniment. Ne vom asigura pe toată durata prezenței noastre că invitații se vor bucura și vor profita de distracția oferită de cabina photo booth. Nu trebuie să îți faci griji de absolut nimic! Le vom oferi noi sugestii referitoare la elementele de recuzită pe care le considerăm potrivite pentru ei. Ne asigurăm că toți invitații vor vizita cel puțin o dată cabina photo booth. Vom printa și le vom oferi acestora pe loc cele mai frumoase amintiri de la evenimentul tău.

Acestea fiind spuse să înceapă distracția!